Mire me dite

A ke ditur atë …


… skuadra e Dreams Sunshine mund t’i përgjigjet shumë pyetjeve të tjera?

Përvoja jonë shumëvjeçare na jep mundësinë të përgjigjemi me pyetje të tjera me kompetencë. Këtu janë disa shembuj që do të shkojnë përtej fushëveprimit të një FAQ të zakonshëm. Kjo është arsyeja pse ne nisëm këto faqe.

Bankat në Egjipt

Nëse pyetni se cila bankë duhet të zgjidhni, ata zakonisht do t’ju tregojnë CIB. Kjo sigurisht që është një bankë kompetente dhe e madhe, por ne besojmë se jeni në duart më të mira si klient i Bankës Ndërkombëtare të Afrikës Arabe (AAIB) ose Bankës Kombëtare të Katarit (QNB). Konsulentët tanë janë të lumtur të organizojnë kontakte personale në njërën prej këtyre dy bankave për hapjen e një llogarie dhe / ose një takim personal.

Sigurim

Në Egjipt ekzistojnë pothuajse polica të sigurimit të panumërt, si për sigurimin e makinave, ndërtimin, sigurimin e shtëpive, ashtu edhe për sigurimin e shtëpive dhe sigurimin e përgjegjësisë. Ju gjithashtu mund të merrni sigurimin shëndetësor këtu. Tema është shumë e gjerë dhe mund të përmendet vetëm me pak fjalë. Në çdo rast, ai paguan që të merret me Allianz Egjipt dhe Misr Insurance.

Gjërat për të bërë në Hurghada dhe rrethinat

Për kohë të lirë ka në Hurghada dhe rreth mundësive të shumta. Duke filluar me vizitën klasike në plazh ose turne zhytjeje, por ka shumë mundësi të tjera për të bërë diçka vetëm ose në grup. Kjo është arsyeja pse ne i kemi kushtuar një faqeje të veçantë aktiviteteve të kohës së lirë.

Spitalet dhe klinikat private

Ajo ka një mori spitalesh publike dhe private në Hurghada. Më i njohur mund të jetë spitali i Nilit, por gjithashtu e njihni Spitalin El Gouna dhe tani Spitali Royal është favoriti. Cilësia, shërbimi dhe çmimet ndonjëherë ndryshojnë shumë. Aktualisht, Royal konsiderohet si një nga spitalet më të popullarizuara në mesin e imigrantëve, por ka disavantazhin se nuk i ka të gjitha pajisjet e nevojshme në shtëpi dhe kështu është i varur pjesërisht nga ofruesit e tjerë. Spitali i Nilit frekuentohet nga vendasit me të ardhura të larta, ka disa pajisje shumë të reja, por të tjerët tashmë janë mjaft të vjetër. Spitali El Gouna shpesh përshkruhet si “Rolls Royce” në mesin e klinikave. Kjo nuk është e saktë. Mjekët, si në spitalet e tjera, kanë një arsim mjaft të mirë, i cili është fituar pjesërisht jashtë vendit. Çmimet janë të njëjta ose më të lira se ato të spitaleve të tjera, por ju duhet të merrni në spitalin El Gouna shumë kohë të rëndësishme të pritjes dhe një organizatë mjaft të moderuar

Stomatologji dhe klinika dentare

Gjithashtu dentistët dhe klinikat dentare nuk mungojnë në Hurghada. Megjithatë, një gamë e tërë e tyre nuk mund të mbulojë nevojat bazë të konsumatorëve evropianë, pasi shpesh i mungon përvoja në trajtimin dhe higjienën. Megjithatë, ekziston një numër i konsiderueshëm i mjekëve dhe klinikave të mirë apo madje shembullore, të cilat shpesh janë edhe më të pajisura se sa homologët e tyre evropianë. Çmimet ndryshojnë shumë, por mund të thuhet se këto janë ende nën ato të Republikës Çeke ose Hungarisë. Ne rekomandojmë Dr. Amr Hassan të buzëqeshjes së Detit të Kuq. Me kërkesë, me kënaqësi do t’ju dërgojmë numrin e tij të telefonit.

Sa tip duhet të jepni?

Në Egjipt, është e zakonshme të japësh rreth 10% tip (baksish). E rëndësishme: Nëse nuk jeni të kënaqur, ju lutemi mos e vini. Kjo do të keqkuptohej dhe shërbimi kurrë nuk do të përmirësohej!

Makinë me taksi në Hurghada

Për ta bërë të shkurtë: Ne në përgjithësi këshillojmë kundër drejtimit të taksive. Kjo i referohet në veçanti “taksive portokalli”, të cilat punojnë shumë çdo ditë për të përkeqësuar reputacionin e tyre të shkatërruar edhe më keq. Ata udhëtojnë shumë shpejt, shpesh japin përshtypjen se janë droguar, ngacmojnë udhëtarët për pagesë dhe shpesh janë shumë të pasjellshëm. Sigurisht që kjo nuk vlen për të gjithë shoferët, ne do të dëshironim ta shpjegojmë këtë në mënyrë eksplicite, por për fat të keq për shumicën. Rekomandohet lartë është kompania “ABC-Taxi”. Duket sikur vozitësit janë të qartë “no-gos”, çmimet janë të qarta dhe shoferët zakonisht janë të përpiktë dhe miqësorë.