Pyetje të shpeshta

Pyetje dhe përgjigje


Pyetje dhe përgjigje në lidhje me blerjen e pronës në Egjipt

Pyetje Sa kushton shërbimi i Sunshine Dreams Investment Touristic?
Përgjigje: Shërbimi ynë është në thelb i lirë dhe nuk ka tarifa komisionesh

Pyetje: A kam nevojë për këshilla ligjore / udhëzime dhe mund të më ndihmoni me këtë?
Përgjigje: Ashtu si në pjesë të tjera të botës, këshillimi ligjor këshillohet fuqishëm edhe në Egjipt. Nëse dëshironi, avokati ynë i korporatës mund t’ju ndihmojë për një pagesë. Ai pastaj kontrollon të gjitha dokumentet para blerjes, i shoqëron ato gjatë procesit të blerjes dhe gjithashtu mund të regjistrohet për to.

Pyetje: A janë pasuritë e patundshme të ofruara nga Sunshine ose duhet të jap një provim vetë?
Përgjigje: Para se të ofrojmë ndonjë pronë, kjo është vënë në lëvizje nga departamenti ynë ligjor. Për pronat më të mëdha ne sigurojmë kujdesin e duhur. Për objektet e vogla ose objektet e vetme (vila, shtëpi, banesa) ne mund të caktojmë një kontroll për ju.

Pyetje: A është në pronësi dhe në pronësi 100% e pronës së blerë?
Përgjigje: Po, pronat që ofrojmë janë “falas”. Kjo do të thotë se ajo është 100% e pronës suaj dhe ata e zotërojnë atë së bashku me një pjesë të tokës. Disa pjesë në Hurghada (El Gouna, Moubarak 1-11) dhe gjithashtu jashtë (për shembull Marsa Alam) janë subjekt i qirasë. Kjo shpesh përdoret gabimisht si tokë me qira, por kjo nuk është e vërtetë. Me “qira” ata blejnë me qira në Egjipt për një kohë të caktuar, zakonisht 49-99 vjet me mundësi të zgjatjes në bazë të çmimit të parë të qirasë.

Pyetje: Në cilën gjuhë është krijuar kontrata?
Përgjigje: Kontrata është zakonisht e shkruar në arabisht-anglisht ose arabisht-gjermanisht. Ju lutem kërkoni gjuhë të tjera në raste individuale

Pyetje: A është e sigurtë Hurghada (Egjipt)?
Përgjigje: Në krahasim me qytetet evropiane, Hurghada mund të quhet i sigurt. Krimi zakonisht kufizohet në vjedhje dhe krime të tjera të vogla. Lëndimet fizike janë përjashtim i rrallë. Fatkeqësisht, Egjipti vuan gjithashtu nga lajmet e rreme të shtyera nga shtypi ndërkombëtar perëndimor.

Pyetje: Si mund të marr një vizë rezidente si një i huaj?
Përgjigje: Ju duhet të shkoni në zyrën e vizave në Hurghada. Ju lutemi të merrni me vete pasaportën tuaj dhe 2 fotografi të pasaportës. Ne rekomandojmë që të keni kopjet e nevojshme të bëra në zyrën e vizave (ka një dyqan kopjesh para derës), sepse rregullat po ndryshojnë shumë shpesh kohët e fundit. Stafi i seksionit të vizave do t’ju ofrojë një formular Din A4 në anglisht, që duhet të plotësoni. Këtu ata vetëm shkruajnë disa detaje personale dhe e dorëzojnë së bashku me letrat dhe fotot e tjera. Të nesërmen ata mund të marrin vizën e tyre të përfunduar në orën 13:00. Për nisjen dhe ri-hyrjen gjatë periudhës së vizës, mund të keni nevojë për një ri-hyrje, përndryshe viza juaj skadon pas nisjes!

Pyetje: A ka edhe një vizë rezidente gjithashtu përfitime?
Përgjigje: Po, ata marrin ulje të konsiderueshme në spitale (publike) dhe mjekë. Si rregull, mund të presim të njëjtat çmime si për vendasit. Ju mund të lidheni me kompanitë telefonike dhe gjithashtu të merrni sigurim shëndetësor.

Pyetje: Çfarë duhet të hap një llogari bankare?
A: Para së gjithash, hapja është thjesht formale e lidhur me “qëndrimin e përhershëm në Egjipt”, i cili nuk është kontrolluar në realitet. Kështu, ata kanë nevojë për një (nga Zyra) me qira të vulosur ose kontratën e tyre të shitjes. Përveç kësaj, kërkohet € 500 ose USD ose GBP për monedhën. Për një llogari në paundin egjiptian ju nevojitet 5000 EGP. Përveç kësaj, do t’ju duhet pasaporta juaj (me të paktën vizë qëndrimi 6 mujore) dhe dëshmi e të ardhurave (marrja e bankës / deklarata e pensionit / paga).

Pyetje: Kush do të kujdeset për pronën time kur nuk jam atje?
Përgjigje Sunshine Dreams është një ofrues i shërbimeve të plota. Ne jemi të lumtur që mbikëqyrim pronën tuaj në mungesë të tyre për një pagesë.

Pyetje: A mund të marrësh me qira gjithashtu pronën time?
Përgjigje: Aktualisht nuk ofrojmë një shërbim me qira, por ne jemi të lumtur t’ju sigurojmë partnerë të besueshëm.